kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

Simsalbiens hemlighet

Simsalbiens hemlighet
Nu ska jag avslöja en hemlighet. Den är allmänt känd i Simsalbien och alla barnen där vet om den. Är man ny i landet får man nog så småningom veta vad det är för en hemlighet. Men om man aldrig varit där någon gång kan man ju inte så noga veta.
Hemligheter brukar man ju inte hålla helt för sig själv men inte heller dela med väldigt många. För då kan hemligheten läcka ut och så är det ingen hemlighet längre. Med Simsalbiens hemlighet är det lite annorlunda. Den finns bara där. Den kan man inte berätta för någon som inte varit i sagolandet Simsalbien. Den människan skulle inte förstå vad de andra pratar om !
Men du som kommer dit får så småningom veta litemer om cet som ligger gömt där i sagolandet. Det är en historia som kan kittla fantasin hos vem som helst, men barn är bäst på att lyssna till den. Därför är det barnen som styr i Simsalbien. Bara de som förstår hemligheten kan använda den. Vuxna har ibland svårt att se de fantastiska hemligheter som finns. De kan inte lyssna och se med barns ögon. Trots att de varit barn själva någon gång. Men när människor blir vuxna händer något med dem. De blir allvarliga och tror inteman kan leka och fantisera mera. De tror att bara barn får göra det! Där tror de fel. Kanske barnen kunde säga till de vuxna att de faktiskt får vara barn hela livet? Det finns väl ingen lag som förbjuder det?
Nå, hemligheter är alltid roliga att dela med dem som man kan fantisera tillsammans med . Vill du komma med till Simsalbien och träffa kung Sim Salabim? Det är han som fantiserat ihop det mesta, men alla barn som kommer till hans fantasivärld förstår att de kommit till barnens land. Kung Sim är en vuxen som inte blivit vuxen, han har fortsatt att vara barn fast han levt länge. Hur länge vet ingen, det verkar som om han alltid funnits. Fastän han är kung vill han inte bestämma. Han tycker att det är barnen som ska bestämma i Simsalbien. För barn är snällare än de vuxna. I Simsalbien är alla snälla, det är svårt att vara något annat. För är någon snäll mot en kan man bara vara snäll tillbaka. Det säger kung Sim i alla fall. Om det är det som är hemligheten? Det får du räkna ut själv när du kommer till Simsalbien, landet där alla är snälla.