kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

Innan luften är tillräckligt klar.

Kära dagbok!

Idag är en så´n där dag då sinnet känns lätt och tanken är lika klar som aprilluften. Det är förvisso lördag och inga plikter hänger som tyngder vid min kropp. Men det är också något annat. Jag känner mig befriad. Lättad. Det är som om idag är just den dagen då jag kliver upp i ballongkorgen, kapar ankarlinan för att sväva upp mot den ljusblå himlen. Alla människor jag talade med igår, skrattade tillsammans med, hälsade hjärtligt på, hörde mig för om deras hälsa och liv, mindes gamla tider tillsammans med, upptäckte gemensamma bekanta med, njöt av konserten tillsammans med, alla dessa människor med sina liv, de är alla där när jag vinkar för sista gången tillbaka, de blir som små prickar, prickarna flyter ihop till små klumpar, ljudet av deras glada rop dränks av eldslågans oregelbundna dån, himlens kupa omsluter mig allt mer medan marken försvinner i låga dimslöjor. Där finns de alla, alla de som sett mig lyfta, nu går var och en hem till sitt, sätter på en panna kaffe, tänker på dagens plikter, fastän det är lördag, för alltid finns det nå´t som ska göras, hunden måste rastas, middagen planeras, presenter köpas, bilen repareras, trädgårdsmöblerna rengöras, skatten betalas, barnen förmanas, medan jag försvinner utom synhåll, långt efter att den sista lämnat platsen där jag tog farväl.
Men kära dagbok, var inte orolig! Idag är inte den dagen. Ballongen får vänta. Du kommer att få höra mycket än, innan pärmarna ramlar av! Och innan luften är tillräckligt klar.