kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

Jag är rädd för att hamna i helvetet, sa mor.

Hon säger att hon är rädd för att dö. Jag frågar om hon tror att det kommer att göra ont. Nej det är inte det, har jag inte hört talas om eutanasi undrar hon. Är det för att du inte vill lämna någon då? Nej inte det heller, jag är rädd för att hamna i helvetet, säger hon gråtande. Men kära mor, helvetet är avskaffat! utbrister jag plågad av hennes uppriktiga svar och försöker att skämta bort hennes rädsla.  

Helvetet ja. Var finns det i så fall. Om himmelriket i själva verket redan finns på jorden, ja då borde väl helvetet vara här också och inte i underjorden eller på någon annan het plats. För om nu himmelriket är mitt ibland oss då är helvetet det naturligtvis också. Ingen blir särskilt förvånad, ett rent helvete upplever ju miljontals människor dagligen på olika platser på vårt sorgliga klot. Undrar om de förmår att se himmelriket där de befinner sig?
Mor ser inte i himmelriket därför att hon är rädd för att hamna i helvetet. Om nu helvetet redan är här så är det ändå för sent att vara rädd för att hamna där, vill jag säga jag till henne. 
-Däremot kunde du kanske börja längta så smått efter himmelriket! Det är närmare än du tror. 
Det ska jag säga henne.