kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

Uppfordrande ur Dissonanta dispyter 2013

Uppfordrande

Fyraåringen ber mig uppfordrande: -Ska vi leka mamma-pappa-barn? -Jag är mamma, här är vårt barn, det ska ha en särskild plats här emellan oss. -Vill du vara storebror??

Att vara pappa till en docka och make till en fyraåring känns lite obekvämt, så jag önskar få vara storebror. Jag är både och i verkligheten så jag borde kunna spela bägge rollerna. Men det är inte jag som är regissören i detta rollspel.
Jag får finna mig i att serveras mat och kaffe på maten. Sedan ska vi sova. Barnet sover med oss.

-Vi måste ligga på varandra!
-Nej, måste vi?
-Ja, det måste vi. Det gör mammor och pappor.   Du måste, bara lite.   
Det känns obekvämt. Men jag finner mig i detta rollspel. För jag deltar, förstår jag där jag ligger bredvid min fyraåriga hustru, i en övning inför det verkliga livet, det som obönhörligen skall komma. 


Jag hoppas av hela mitt hjärta att det, livet, skall bli som hon föreställer sig det. Kanske inte som hon ser det idag, utan, så som hon, när hon vuxit till kvinna, önskar att det skall vara då,

och att ingen skall ta den drömmen ifrån henne.