kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

60

Jag fick eget rum när jag började i läroverket. För att få läsa läxorna i fred för mina småbröder. Mammas gamla krigstida brunbetsade rörradio med sitt blekgult lysande långsmala stationsfönster spelade tango, svagt i bakgrunden till finsk grammatik och geografi. Tangokungen Olavi Wirta firas i år för att han skulle blivit hundra år om han inte redan 1966 fått en stroke, eller slaganfall som man sa då, som förkortade hans liv väsentligt. Radioröret är mer än hundra år gammalt och förknippas med Tesla och Marconi. Transistorradion hade kommit när jag läste om ablativ, issativ och Pyhäselkä. Den fungerade med batterier. Rörradion hamnade i pojkrummet! Det var säkert därför jag fick tangokungens välklingande stämma med mig i livet, så skulle en sångare låta! Den uttjänta tekniken och det föråldrade sångsättet gick så att säga hand i hand .