kjellfrisk.com

min musik, poesi, prosa, nyheter

Jag presenterar mig här i egenskap av  kompositör och författare

Hitta mig också på; lattklacktsvarsmalt.blogspot.com

Facebook: Lättkläckt&Svårsmält

Wordpress: Lättkläckt!

 

74

Har ordet “snäll” fått ersätta ord som idag känns gammaldags, jag tänker på ord som “god”, “människovänlig”, godhjärtad? Motsatsord till snäll är lättare att hitta: elak, illvillig, gemen, ondsint.
En betydelseförskjutning kan man se också då snäll ibland betyder menlös, viljesvag, medgörlig, lågmäld.
Att en person sägs vara snäll kan betyda att inga särskilda hänsyn behöver tas, att personen fogar sig efter andras vilja och naturligtvis aldrig förväntas ställa till bråk, att man kan räkna med personens lojalitet i alla lägen, att man kan be om nästan vad som helst och räkna med hjälp.
Vem vill egentligen vara snäll idag?